Curriculum Vitæ

De musicus en onderzoeker dr. Jolanda Zwoferink (1969) studeerde aanvankelijk orgel bij haar vader Bert Zwoferink. Zij zette haar studie voort aan het Rotterdams- en Brabants Conservatorium bij Arie Keijzer, Folkert Grondsma en Bram Beekman. Voor orgel behaalde zij het diploma Docerend- en Uitvoerend Musicus.


Zwoferink volgde masterclasses bij Charles de Wolff (Bach en symfonische werken) en Olivier Latry in de Notre-Dame te Parijs (Messiaen). Als concerterend organiste is zij actief in binnen- en buitenland.


Op 11 februari jl. promoveerde Jolanda Zwoferink aan de Katholieke Universiteit / LUCA School of arts te Leuven op het onderwerp 'Bach-orgel' in relatie tot Bachs orgelwerken.


Zwoferink maakte onder andere vier albums met orgelwerken van Johann Sebastian Bach (Gottfried Silbermann-orgel, Hofkirche te Dresden en Creutzburg-orgel, St. Cyriakus Kirche te Duderstadt), twee albums met werken van Olivier Messiaen, o.a. het Livre du Saint Sacrement, Diptyque en de Messe de la Pentecôte (Stahlhuth-Jann-orgel Saint Martin te Dudelange, Luxemburg) en drie albums met de orgelsymfonieën van de Nederlandse componist Arie Keijzer (Marcussen-orgel, Grote of Sint Laurenskerk te Rotterdam, Cavaillé-Coll-orgel, La Madeleine te Parijs en Sauer-orgel, St. Petri-Dom te Bremen).